En Yüksek Artış Mal Ve Hizmetler Grubunda
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan, ev eşyasında %4,56, ulaştırmada %4,45, konutta %3,85 ve haberleşmede %2,63 artış gerçekleşti.
Giyim Ve Ayakkabı Ucuzladı
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda %1,59 oranında düşüş gerçekleşti.
Ulaştırmada Yüzde 27,13’lük Artış
Yıllık en fazla artış %27,13 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti
TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ev eşyası %23,76, çeşitli mal ve hizmetler %23,23, gıda ve alkolsüz içecekler %19,75 ve konut %16,30 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.
Bu Üç İlde Fiyatlar Arttı
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %14,50 ile TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %20,52 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %13,99 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde gerçekleşti.
Yazının devamı için tıklayınız.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Çok güzel bir bakış açısıyla anlatılmış ancak bu söylediklerinizin hep ...
Güzel okumanızı tavsiye ederim. Sinem hanım efendiye başarılar dilerim ...
Merhaba Ayşegül, dün site yoğunluğundan dolayı minik aksilikler yaşadı ...
Giriş yapmadan yada üyelik oluşturmadan yorum yapılmıyor soru sorulmuy ...
Çok faydalı bir konferanstı teşekkürler ...
Yenibiris.com || Copyright © Tüm Hakları Saklıdır 2000-2018