Yetersiz özgeçmiş: Yaptığı stajı, üniversite kulübündeki görevini önemsemeyip bunları özgeçmişine yazmamak. Oysa yeni mezun bir kişi için bunlar değerli birer deneyimdir. Bunlar yoksa da sadece eğitimi yazmak yerine başvurulan işle ilgili isteğini ve becerilerini birkaç satırla anlattığı bir önyazı yazılabilir.
Alakasız ilanlara başvurmak: Özgeçmişteki bilgilerin, ilan kriterleriyle uyuşup uyuşmadığına bakmaksızın “Ya tutarsa” düşüncesiyle ilanlara başvuru yapmak. Örneğin biyoloji mezunu olup çağrı merkezinde çalışmış bir kişinin ürün geliştirme işine başvurması. Hangi işe başvuruluyorsa onunla ilgili özelliklerin öne çıktığı (ilanda istenen kriterlere uygun) bir özgeçmiş hazırlamalı.
Yapılan başvuruları önemsememek: Nereye başvurduğunu unutup firma tarafından görüşmeye davet edilmek için arandığında “Size başvurduğumu hatırlamıyorum” “Ben orda çalışmayı düşünmüyorum” gibi cevaplar vermek, ilgilenmemek.
Kendini iyi tanımamak: Ne tür işlere yatkın olduğunu, neleri becerip beceremeyeceğini bilmemek. Buna uygun olarak gerçekte ne yapmak istediğinin farkında olmamak.
Aşırı özgüven: İş deneyimi bile olmadan ekip yönetmeyi istemek. Bilgisi olmayan konuda fikir yürütmek.
Haber vermemek: Her ne sebeple olursa olsun, verilen randevuya gitmeyeceğini firmaya bildirmemek. Firmalar artık böyle kişiler için bir kara liste oluşturmaya başladı.
İsteksizlik: Birçok işe alımcının dile getirdiği konu. O şirkette-alanda çalışma konusunda isteksiz görünmek.
Araştırmamak: Firmayı, sektörü ve pozisyon hakkında yeterince bilgi toplamadan görüşmeye gitmek. Örneğin özgeçmişine seyahat edebilirlik kısmına ‘Hayır’ cevabını verip şehirdışına çıkmasını gerektirecek bir satış pozisyonuna başvuru yapmak.
Acelecilik: Y kuşağının eleştirilen bu yönü, iş başvurularında, çalışma şartlarını bir an önce (her şeyden önce) öğrenmeyi istemek olarak kendini gösteriyor. Bunun devamı da “Ne zaman terfi ederim”.
İş odaklı olmayan cevaplar: Özgeçmişte ve görüşmelerde “Bir şans verin”, “Acil işe ihtiyacım var”, “Evleneceğim” gibi profesyonel olmayan ifadeler kullanmak.
Firma yetkilisini sosyal medyada takip: Son zamanlarda daha fazla duyduğumuz bir konu, iş görüşmesini yapan işe alım uzmanı veya yöneticiyi, görüşmenin ardından sosyal medyada bulup takibe başlamak.
GÜNCEL İŞ İLANLARI
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Merhaba, Home Office iş ilanları için 👉 yenibiris.com #OİŞSENDE! ...
Merhaba, iş ilanlarına göz atmak için yenibiris.com sitemizi ziyaret e ...
Yurtdışı iş ilanları için 👉 yenibiris.com #oişsende! ...
Merhaba, çok teşekkür ederiz. Bu tarz bilgilendirici yazılardan haberd ...
Bilgilendirici konu elinize sağlık ...
Yenibiris.com | Copyright © Tüm Hakları Saklıdır 2000-2020