Küresel bir sorun haline gelen COVID-19 ya da başka bir deyimle Coronavirus’ü sebebiyle birçok kişi evinde izolasyon halinde. Firmalar çalışanlarını “home office” çalıştırmaya başladı. Kuaför, lokanta, müzeler gibi yerler kapatılırken bankalar, marketler, eczaneler gibi ihtiyacımız olan yerler hala açık. Olabildiğince kendimizi izole etmeli ve başta kendimiz olmak üzere ailemiz ve çevremiz için bu virüse yakalanmamak için bütün tedbirleri almamız gerekiyor. En çok kaybı kronik hastalığı olan kişiler ve yaşlı kişilerden yaşıyoruz. Bu süreçte bilinçli olmalı, yaşın itibariyle genç olsan da ya da herhangi bir hastalığın olmasa da bulaştırabileceğin kişilerden dolayı sosyal mesafeyi korumayı unutmaman gerek. Keyfi isteklerimizi bir kenara bırakmalı bu izolasyona tüm Türkiye olarak katılmalıyız. Bu süreçte iş aramaya yine yenibiris.com üzerinden devam edebilirsin. Evinden kolayca başvurabileceğini de unutma. Bu global sorun iş arama süreçlerini de etkileyebilir. Umutsuzluğa kapılmadan istikrarı bozmamak yapman gereken en önemli adım.
Peki bu karantina sürecinde ne yapmalıyız? CV’miz için gittiğimiz kurslar, eğitimler, programlar vs. durdurulurken evde kolayca yapabileceğin bir kaç adımı senin için derledik!
Halihazırda gittiğin yer belki de bunun için çalışmaya başlamış olabilir. Eğer online olarak devam edemiyorsan internetten bunu yapabileceğin birçok platform var. Örneğin Google’ın ücretsiz sertifika programı ya da herhangi bir yabancı dil kursuna gidiyorsan Duolingo gibi uygulamaları indirebilirsin. Cambly gibi birebir internet üzerinden konuşabileceğin uygulamalar bile var! Önemli olan devam etmeyi istemek!
Kitaplar! Kişisel gelişim kitapları, uygulama kitapları vb. tarzda kitaplar satın alabilirsin. Bunu yaparken interneti kullanmayı unutma. İnternet ile ulaşamayacağımız hiçbir şey yok.
Bu süreçte kaygı yaşaman çok normal. İş aramanın verdiği stres, global problemler derken psikolojik olarak kendini yorgun hissetmen de çok normal. Bu kaygıdan uzaklaşmak için meditasyon yapabilir, kendini dinlendirici müzikler dinleyebilirsin. Hobilerini de göz ardı etmeyi unutma. Kafanı dağıtarak hem iş arama sürecin de hem de tüm dünyanın verdiği bu virüs savaşında daha etkili olabilirsin. Evde çok bunaldığın zamanlarda insanlarla yakın temasa geçmeden yoğunluğun olmadığı saatlerde evinin yakınlarında kısa yürüyüşler de yapabilirsin. Unutma ki önemli olan tedbir ve mesafeyi korumak.
Bu anlattıklarımızı yaparken birileriyle olmayı seviyorsan yöntem yine çok basit! Birçok kişiyle görüntülü bir şekilde konuşabileceğin uygulamalar var! Skype, Discord bunlardan bazıları! Arkadaşlarınla belli saatler belirleyip birlikte çalışabilir, kitap okuyabilir, online eğitimlere kolaylıkla katılabilirsin.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Çok iyi bir içerik başarılar dilerim ...
Süpersiniz, harika bir paylaşım takipteyiz.. ...
Araya bir Türk kadın girişimci de yakışırdı. ...
Oldukça iyi bir içerik tebrikler merve hanım ...
Çalışmalarınızda başlarılar dilerim. ...
Yenibiris.com | Copyright © Tüm Hakları Saklıdır 2000-2020