İş aramada başarılı olmak için sizinle aynı pozisyona başvuranlara göre öne çıkmanız gerekli. Bu aslında o kadar zor değil. İşte size bir adım önde olmanızı sağlayacak 4 öneri.
Tüm İş İlanları İçin Tıklayın…
1) Özgeçmişinizi iyi bir ön yazı ile birlikte gönderin. Özgeçmişinizi ister maille yollayın, ister internet üzerinden başvurun isterseniz dosya halinde verin. Özenle hazırlanmış bir ön yazı sizi diğerlerinden bir adım öne çıkartacaktır.
2) Yazım ve imla hataları olmamasına dikkat edin. Çok mükemmel olmayabilir ama baştan savma görüntüsü olması işverenler açısından hiç hoş değil. Sizin tecrübelerinizle ya da becerilerinizle ilgili bir işe başvurun. Özgeçmişiniz 2 sayfadan uzun da olmamalı. Sadece son 10 yılınızla ilgili eğitim ve iş tecrübelerinize yer verin.
3) Özgeçmişinizde referanslar bölümünü boş bırakmayın. Eğer bazı sebeplerden dolayı gizli tutuyorsanız da sorulduğu zaman iletebileceğinizi yazın.
4) CV’nin ulaştığından emin olun. Çoğu iş arayan, cv’sini maille yolladıktan sonra bunu kontrol etmez. Haber bekleme süresi uzarsa 2. kez özgeçmişini yollaman iyi olur.
1.mad için mesela ne yazabılırız
4. Madde için yorum yapıyorum: Cv mizi 2.kez iletme şansımız olmuyor maalesef..”Bu ilana daha önce başvurdunuz” uyarısı alıyoruz…
Mail ile kendi gönderenlerden bahsediyor. Siteden değil.
Mail yoluyla diye söylenmiş dikkatli okumakta önemli 🙂
1) Firmalar kariyer sitelerinden eleman almazlar tamamen işsiz insanlara kurs satmak için bu platform kurulmuştur. 2)Referanslar hiçbir zaman önem arz etmez şirkete en yakın kim ise onu alırlar. 3)Cv’nin ulaşması önemli değil mail düştüğü anda delete tuşu ile silerler.
Uzun yıllar çok büyük firmada ik bölümünde çalıştım ve bu yazdıklarıma şahit oldum.
Peki bu durumların üstesinden gelip öne çıkmak ya da işe alınmak için bir öneriniz var mı ?
peki biz nasıl iş bulucaz gerçekten sıkıldım artık kimse dönüş yapmıyor
Esra hanım haklısınız bende aynı sorunu yaşıyorum ve daha önceleri hiç bu kadar uzun sürmemişti iş arayışım Allah hepimizin yardımcısı olsun sabır! 😔
alın işte size türkiye nin acı gerçekleri.hemde birinci ağızdan insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor maalesef.
🙁 gerçekler hiç bu kadar acı olmamıştı
Eğitim, tahsil bölümlerinde Enstitü bulunmuyor.Buda cv yazılmayınca Enstitü Eğitim fakültelerin açılma tarihlerini bilmeyenler yada dikat etmeyenler. Tahsilinizi doğru beyan etmemişsiniz şeklinde yorumlanabilir.
Geri dönüş yapiyorlar sanki otomatik olarak geliyor. kac senedir is yok isimde tecrubemde olsa onlar icin farketmiyor bukadar issizlik varken bu millet nasil ayakta durucak gider cok gelir az verilen maaslar belli rabbim yardimcimiz olsun bu sitelerde fasa fiso egitim üst seviyede olmayanlara is mi yok bizler napicaz acmi kalcaz cocuk okutan insanlariz bizde mi okutamicaz biz gibi!Allah yardimcimiz olsun
Cv’ne İngilizceyi çok iyi biliyorum Fransızcam ondan da iyi yazıp aslında bu iki dili hiç bilmeyen kişilerin mülakata tabi tutulmadan işe alındıklarının bir çok örneğine bizzat şahit oldum.İK uzmanları bence yeterince iyi çalışmıyor.Ayrıcaİstediğiniz kadar yetenekli olun eğer bir tanıdığınız yoksa özel şirketlerde iş bulmak çok zor.Yeteneksiz,egosundan yanına yaklaşılmayan tiplerin hemen iş bulmasının ana nedeni firmanın sahibine bir şekilde ulaşma imkanlarıdır.Bir diğer konu ise yeteneksiz ve koltuğunu koruma telaşındaki genel müdür ve genel müdür yardımcılarının da hemen bu tipleri arayıp”Gel birlikte çalışalım sende rahat et bende”diyerek kendi ekiplerini oluşturabilme çabalarıdır.Özel sektörde dönen torpil inanın devlette bile dönmüyor.Aslında yapılması gereken bütün başvuruları dikkate alıp ve başvuru sahiplerine bir sınav yapmak bence çok adil bir yöntem olabilir.
2 aydır bu siteye üyeyim ve Görsel Sanatlar Öğretmeniyim, Başvuruda bulunduğum 3 okuldan da dönüş sağlandı ve görüşmeye gittim, şartları (ücret kısmı, mesafe uzaklığı) uymadığı için KABUL ETMEDİM. UMUDUNUZU YİTİRMEYİN konunun ne siteyle ne de İK biriminin yukarda bi yorumda bahsi geçen acımasız tutumu ile alakası yok. DOGRU YERE BASVURU YAPTIGINIZ DA içerigi DİKKATLİ OKUYUP UYGUN OLUP OLMADIĞINIZI DEGERLENDİREREK BASVURUNUZU yaparsanız bence şansınız var. İŞ OLSUN DA NE OLURSA OLSUN demeyin 3 kuruşa çalışmayın ama bir yerden de başlayın. ALLAH ÇABALAYAN KULUNA RIZKINI DA VERİR ŞANSINIDA. SİTE GÜVENİLİR MERAK ETMEYİN 1 AYDA 3 İŞ GÖRÜŞMESİ YAPAMAZDIM AKSİ MÜMKÜN OLSAYDI. SEVGİLER.
Bu devirde bi dayı şart insana dayın varsa diplomanın veya başka bi opsiyonunun olmasına gerek Yok hemen işe girersin Çünkü dayın varsa bir sıfır öndesin denektir bizde olmadığı içim sürekli geri dönüş yapmalarını bekliyoruz ki oda çok zor…
İş ilanlarında firmalar iyi eğitimli, donanımlı ve iş tecrübesi olan kişileri ararlar ama gerçekte neredeyse tamamı tanıdıklarını işe alır. Yaşadım gördüm. O kadar zahmet, emek ve sabırla oku. Dereceyle mezun ol ama giderler gündemden bir haber, kendini ifade etmekte zorlanan kişileri alırlar. Torpilin bizim kadar döndüğü az ülke vardır sanırım. Hepimize bol şans, başka çare yok.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Merhaba, Home Office iş ilanları için 👉 yenibiris.com #OİŞSENDE! ...
Merhaba, iş ilanlarına göz atmak için yenibiris.com sitemizi ziyaret e ...
Yurtdışı iş ilanları için 👉 yenibiris.com #oişsende! ...
Merhaba, çok teşekkür ederiz. Bu tarz bilgilendirici yazılardan haberd ...
Bilgilendirici konu elinize sağlık ...
Yenibiris.com | Copyright © Tüm Hakları Saklıdır 2000-2020