Dialogue Social Enterprise tarafından bilimsel altyapıya dayalı olarak geliştirilen Karanlıkta Diyalog İş Atölyeleri, tamamen karanlık bir ortamda görme engelli profesyonel eğitmenlerle birlikte, iş dünyasından gelen deneyimli eğitmenlerin uyguladığı atölye çalışmalarından oluşuyor. Projenin sahibi Dialogue in the Dark İstanbul’un Türkiye’de ilk kez İstanbul Business School işbirliği ile hayata geçirdiği Karanlıkta Diyalog İş Atölyeleri, 20 Aralık tarihinden itibaren yenilikçi, dinamik ve lider odaklı şirketlerin yöneticileriyle buluşuyor. İnsan kaynakları politikalarının temelini oluşturan liderlik, takım çalışması, iletişim ve farkındalık gibi konularda yöneticilere kendilerini geliştirme fırsatı sunan iş atölyeleri, katılımcılara empati kurma, güven, gizli potansiyellerini keşfetme, zorluklarla yüzleşme, rutinin dışına çıkma gibi alanlarda da farklı bir bakış açısı kazandırıyor.
Karanlıkta Diyalog İş Atölyeleri çerçevesinde görme engelli eğitmenlere, Türkiye’nin yenilikçi kurumlarından İstanbul Business School’un (İBS) uzman eğitimci kadrosu eşlik edecek. Gayrettepe Metro istasyonu içinde yer alan Allianz Training Center’da düzenlenecek atölyeler, katılımcılara karanlıkta yetenek bazlı öğrenme metoduna dayalı yepyeni bir deneyim şansı sunuyor.
Bol ödüllü ve benzersiz bir atölye deneyimi
Dünyanın bir çok ülkesinde iş dünyasına yönelik düzenlenen Dialogue in the Dark (Karanlıkta Diyaloglar) atölyeleri, Dünya Ekonomi Forumu (World Economic Forum), the Hindistan Times Leadership gibi dünyanın en prestijli forumlarına uygulamacı olarak davet edildi. 2010 yılında Genç Başkanlar Organizasyonu (YPO-Young Presidents Organization) tarafından “Best Innovative-En iyi yenilikçi” ve “Out of the Comfort Zone-Komforlu Alanın Dışında” Etkinlikleriyle dünya çapında verilen Global Award ödülüne layık görüldü.
Güven ve biraradalık duygusu pekişiyor
Karanlıkta Diyalog İş Atölyeleri liderler arasında hem yeni ve sürdürülebilir değerleri sürekli etkin ve canlı tutmak konusunda hem de belirsizlik, güvensizlik, korkunun hâkim olduğu süreçlerde “güven ve biraradalık” duygusunu güçlendiren özel metoduyla nitelikli insan kaynağı geliştirmeyi amaçlayan şirketler tarafından tercih ediliyor. İstanbul Business School Eğitim Direktörü Selim Geçit atölyelerin en büyük kazanımlarından birisini şaşırtıcı bir “Öz Farkındalık Artışı” olarak tanımlıyor. Geçit, İş Atölyelerinin bireyler üzerindeki etkilerini anlatırken “ Katılımcıların, görme duyularını kullanmadan, tamamen karanlık bir ortamda görme engelli egitmenler tarafından verilen görevlerin tamamladığı iş atölyeleri, profesyonellere liderlik, iletişim becerileri ve takım çalışması konularında kişisel ve sosyal yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor. Bu atölyeler, katılımcıları egolarından, güç ve kontrol duygusundan mahrum bırakarak; yardım almayı, takım olmayı ve birlikte çözüm üretmeyi zorunlu hale getiren bir deneyim yaşatıyor” açıklamasını yaptı.
Türkiye’de ilk defa hayata geçirilecek Karanlıkta Diyalog İş Atölyeleri hakkında detaylı bilgi için http://dialogistanbul.com/ adresini ziyaret edebilir, 444 5 427 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Oldukça iyi bir içerik tebrikler merve hanım ...
Çalışmalarınızda başlarılar dilerim. ...
gerçekten güzel bir yazı derlemişiniz ellerinize sağlık ...
Oldukça iyi bir içerik ...
Tebrikler ...
Yenibiris.com | Copyright © Tüm Hakları Saklıdır 2000-2020