Nasıl deneyim kazanabilirsin? Nereden başlamalı? Yurt dışında yüksek lisans şart mı? İşverenin dikkatini çekmek için ipuçları ve daha fazlasının cevaplarını konularının uzmanları veriyor…
DENEYİMİM YOK
İşletme mezunuyum. Askerliğimi yeni bitirdim, stajı gümrük müşavirliğinde yaptım. Hedefim devlet kurumlarında çalışmak. B planı olarak özel sektörde çalışmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Özel sektörde kariyer hedefin yoksa, aslında daha şanslısın. Sektör, firma, pozisyon ayrımına gitmeden iş alternatiflerini artırmış olacaksın. İyi bir staj dönemi geçirdiysen, staj yaptığın alandan başlaman daha kolay olur. Ayrıca hemen her sektörde geçerli satış pozisyonlarını da düşünebilirsin. Özellikle prim sistemi ile çalışan sektörlerde çalışarak deneyimini artırabilirsin.
İŞVERENLERİN DİKKATİNİ NASIL ÇEKEBİLİRİM
İnsan kaynakları ve banka operasyon ile ilgili başvurularıma olumlu herhangi bir cevap alamıyorum. Deneyimlerim farklı sektörlerde olduğu için mi?
Banka giriş pozisyonlarında çok fazla başvuru alındığı için genellikle yeni mezunlar; yabancı dil bilgisi, okudukları okul / bölümleri, mezuniyet tarihi ve süresi ve hatta derecesi gibi kriterler dikkate alınarak özgeçmiş üzerinden ön incelemeye tabi tutuluyor. Uygun görülenler sınavlara çağırılıyor ve öngörüşmeye alınıyorlar. İnsan kaynakları giriş pozisyonlarında da benzer kriterler dikkate alınabiliyor. Yabancı dil, İK sertifikası, ilgili eğitimler sayesinde özgeçmişte artı değer yaratabilirsin.
NEREDEN BAŞLASAM
Elektrik mezunuyum. Bölümümle ilgili hiç deneyimim yok. Okul sürecinde farklı işlerde çalıştım. Ne önerirsiniz?
Bir alanda çalışmaya başlamadan önce “ne yapmak” istediğini, yani kariyer hedeflerini belirlemen gerek. Okuduğun bölüm ile yapmak istediğin iş örtüşmüyorsa, kariyer hedeflerin doğrultusunda kendini geliştirmeni öneririm. Eğitiminle ilgili bir iş yapmak istiyorsan, deneyim kazanmak için her türlü yolu dene; bu arada staj, geçici iş, yarı zamanlı iş vb. bütün seçenekleri gözönünde bulundur. Bunları yapmazsan yaşın daha da ilerler ve tecrübe kazanamamış olursun.
TAZMİNATIMI NASIL ALABİLİRİM
İki yıldır çalıştığım iş yerinde beni çıkarmak için yapmadıkları kalmadı. Son olarak da, performansımda düşüklük olduğu için yazılı ihtar verdiler ve zorla imzalamak durumunda kaldım. Bunun üstüne beni bir hafta takip edeceklerini ve eğer düzelmezsem tazminatsız işime son verileceğini söylediler. Ne yapabilirim?
Sana yapılan bu tür davranışlar mobing (psikolojik taciz) kavramı içinde yer alıyor. Bunları kanıtlaman koşuluyla, İş Kanunu 24/2. madde kapsamında kıdem tazminatını talep ederek işten ayrılabilirsin. Diğer taraftan işverenin seni performansa bağlı sebeplerle işten çıkarması geçerli sebebe dayalı bir fesihtir. Yani bu tür fesihlerde işveren çalışanı ancak kıdem tazminatını ödemek koşuluyla işten çıkarabilir. Kaldı ki senin bu tür bir fesihe karşı da itiraz hakkın var. Yasal 1 aylık süre içinde işe iade davası açabilirsin.
Tazminatsız olarak işten çıkarılman durumunda ise Çalışma Bölge Müdürlüğü’ne başvurabilir ve/veya iş mahkemesinde dava açabilirsin.
NEDEN OLUMSUZ SONUÇ ALDIM Bir şirket tarafından iki kez mülakata çağırıldım. Genel müdürlük ve teknik binasında girdiğim görüşmelerin üzerinden 1 ay geçti ve her iki birimden de olumsuz sonuç aldım. Neden?
Seçme yerleştirme sürecinde görüşmeye çağrılanlar, aslında o pozisyon için uygun olabilecek adaylardır. Pozisyon için uygun olmadığı düşünülen adaylar özgeçmiş inceleme aşamasında elenir. Örneğin bir pozisyon için 100 kişi başvuru yapmışsa, bunların yaklaşık 80’i özgeçmiş üzerinden elenir. Kalan 20 kişiden 10’u görüşmeye çağrılır, bunlardan biri seçilir. Yani görüşmenin olumsuz sonuçlanması senin o işe uygun olmadığın anlamına gelmez, senden daha uygun adayların bulunduğu anlamına gelir. Bu arada başvurduğun yerlerden görüşmeye çağrılabilmek için özgeçmişini, ilanda aranan nitelikleri ön plana çıkaracak şekilde başvurduğun pozisyona özgü olarak hazırlamalısın.
DENEYİME NE YAZSAM
Öğrenci kulübünde görev yaptım, deneyimden sayılır mı?
Kesinlikle! İşverenler okul yıllarında herhangi bir iş deneyimin olup olmadığına bakacaklar. Bir öğrenci kulübünde görev almış, anketörlük yapmış, gazete satmış, bir dernekte gönüllü çalışmış, stand hostesliği yapmış, belki de semt pazarında bir şeyler satmış olabilirsin. Bunların her biri birer iş deneyimidir. Kısa süreli de olsa böyle bir deneyimin olduysa mutlaka özgeçmişine yazmalısın. Seni diğerlerinden farklı kılacaktır. REFERANSIM YOK
Referans göstereceğim kimse yok. Burayı boş mu bırakmalıyım?
Eğer hiçbir yerde, hiçbir iş tecrüben yoksa elbette boş bırakırsın. Sakın aile üyelerini, milletvekili, belediye başkanı gibi tanıdıklarını referans bölümüne sıralama, bu sadece itici olur. Zaten işe alımcılar kimin gerçek referans olduğunu anlıyor. Eğitiminde sana destek olan akademisyenlerin, yanında staj yaptığın ya da katıldığın gönüllü projelerde birlikte çalıştığın kişilerin referansları profesyonel referanstır. Şirketlerin referans kontrolü yaptıklarını, verdiğin isimleri arayıp senin hakkında bilgi isteyebileceklerini de unutma.
AYRILMA SEBEBİ…
Bankacılık alanında çalışıyordum ve iş yerinden asgari ücrete yakın bir maaş aldığım için ayrıldım. Şimdi farklı iş kollarına bakıyorum fakat bu soru sıklıkla karşıma çıkıyor: ”Son iş yerinizden neden ayrıldınız?”
Eski işyerini kötüleyici veya yeni işe girme şansını azaltıcı etkide bulunan bir cevap vermemek lazım. Yeni başvurulan işin ücretinin, eski işin ücretinden yüksek olacağını öngörüyorsan ücret tatminsizliğini bir neden olarak gösterebilirsin. Yeni işin ücretinin, eski işin ücreti civarında olacağını tahmin ediyorsan, kariyer beklentilerinin karşılanamayacağını anlamış olmanı bir neden olarak gösterebilirsin. Ancak başvurduğun işin kariyer beklentilerini karşılayabileceğini düşündüğünü de onlara mutlaka hissettirmeni öneririm.
NE CEVAP VERECEĞİM
En iyi cevaplar nedir? 1- Bu pozisyon için neden başkasını değil de sizi seçelim? 2- Neden bu firmada çalışmak istiyorsunuz? 3- Maaş beklentiniz?
Mülakata giden insanların kendileri gibi değil de “öyleymiş gibi” davranmaları belki işe kabul edilmelerini sağlayabilir ama başarılı olmalarını asla sağlamaz. En iyi cevabı değil seni tanımlayan en uygun cevabı vermen en doğrusu…
Maaş beklentini yine kendi niteliklerine ve piyasa koşullarına uygun belirtmen uygun olur. Ücret beklentini bir aralıkta söylemek yerine, hangi miktarın altında çalışmayacağını belirtmenin de faydası olabilir. Kurumsal firmalar, en az ücret isteyen kişiyi değil, en uygun adayı seçer.
KAĞITLARA DOKUNAMIYORUM
Finansta çalışıyorum. Tabii onun yanında ilgili ilgisiz bir sürü işle uğraşıyorum. İşim çok stresli. İki haftadır ellerimde bir şey olmaya başladı. Kâğıtlara dokunduğum anda tüylerim diken diken oluyor. Sebebi stres mi?
Yaşamının içinde var olan dinamikleri ve stres faktörlerini tekrar gözden geçirerek, bu tepkinin oluşmasında rol alabilecek unsurları saptaman gerek. Bilişsel ve davranışsal yöntemler sorunu çözmek için yardımcı olabilecek araçlardır. Profesyonel yardım almanı öneririm. YURT DIŞINDA YÜKSEK LİSANS
Başka ülkede mastır yapmanın kariyerime faydası olur mu? Bana maliyeti ne olur?
İş dünyasında artık pek çok pozisyonda uzmanlık aranıyor. Daha önce 4 yıllık bir üniversite mezunu olmak yeterliyken şimdi uzmanlık alanına bakılıyor. Pazarlama ama hangisi, dijital pazarlama mı? İşletme ama ne kadar finans bilgin var? Yüksek lisans programları, bunu elde etmenin iyi bir yolu. Ücretler ise ülkelere göre değişiyor ama ortalama 40.000 – 80.000 USD/yıllık olduğunu söyleyebilirim. Ancak yüksek lisans programlarında asistanlık, grant, fellowship gibi burslar almak lisans burslarına gore daha olası.
İNGİLİZCEMİ NASIL İLERLETEBİLİRİM
Yabancı dil için yurt dışına gitmek şart mı?
İngilizce en iyi mecbur kalındığında öğreniliyor. Elbette Türkiye’de de belli bir seviyeye getirebilirsin. Buradaki kurslara gitmek daha ekonomik. Oldukça iyi dil kursları da var. Ancak işe yarayacak şekilde yani konuşabilir olmak için, bu dili konuşan ülkede yaşamak sonucu çok değiştirir.
STAJYERLERİN HAKLARI
Stajyerler sigortalı sayılıyor mu? Ne kadar ücret alıyorlar?
Eğitim gördükleri okulda zorunlu staj şartı bulunanlar ile okul tarafından staj yapması uygun görülen öğrenciler de staja başladıkları tarih itibariyle sigortalı sayılıyor. Yüksekokul ya da üniversiteli stajyerler işçi sayılmadığı için asgari ücretten yararlanamıyor. Yine de şirketlerin stajyerlerini yemek, servis gibi hizmetlerden yararlandırdığını ve onlara bir miktar ücret ödediğini görüyoruz. Ancak, 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamında bir çalışma söz konusu ise (yani mesleki teknik eğitim), asgari ücretin yüzde 15 veya 30’undan (işyeri büyüklüğüne göre) aşağı ücret ödenmeyeceğini de söyleyelim.
16.08.1987 doğumluyum sigorta başlangıcım 2004 pirim gün sayım 3420 1çocugum var 10 yıldan beri aynı firmada çalışıyorum tazminatımı alabilmemiz için ne yapmam gerekiyor. Teşekkurler
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
<p>Uzman kadromuz şu isimlerden oluşuyor: Hukuk konusunda Anıl Arslanoğlu ve Zeki Pekgenç, insan kaynakları ve yönetim konularında Erdal Usluer ve Hüseyin İrfan Fırat. <br /> <br /> Uzmanlarımız, cevaplandıracakları soruları kendileri seçeceklerdir. Sorular İş Kanunu, insan kaynakları uygulamaları, yönetim ve şirketlerde ücret uygulamaları konularında olacaktır. Sorularda kesinlikle şahıs ve şirket ismi yer almayacak, sözkonusu şahıs ve şirketi ortaya çıkaracak ima ve ifadelerden de kaçınılacaktır. Ayrıca yargı süreci devam eden durumlara ilişkin sorular değerlendirmeye alınmayacaktır. Yenibiris.com, soru ve cevapları, çeşitli yayın organlarında yayımlama hakkını saklı tutar. Ancak soru gönderenin ismi (kendisi aksini belirtmediği sürece) yayımlanmayacaktır. Soru gönderen okurlarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. <br /> <br /> Uzmanlarımıza soru göndermek için <a href="mailto:uzmanasor@yenibiris.com">uzmanasor@yenibiris.com </a>adresini tıklayabilirsiniz. <br /> <br /> </p> <hr /> <p><b style="font: bold 13px Tahoma; color: #ff6600">15 günlük iş parası </b><br /> <br /> <b>Soru: </b>14 Nisan’da işbaşı yaptığım şirketten 24 Ağustos tarihi ile işime son verildi. Gerekçeleri ise işlerin azalmış olmasıydı. Herhangi bir belge de imzalamadım. Sorum şu: Acaba 15 günlük iş arama paramı da alabilir miyim? Teşekkürler <b>(Talip Balkan)</b> <br /> <br /> <b>Cevap: </b>Merhaba, iş kanununun 17. maddesinde belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerektiği açıklanmıştır. Bu maddeye göre iş sözleşmesinin feshinden iki hafta önce durumun tarafınıza bildirilmesi gerekir. Bu şekilde iş sözleşmesinin feshedileceğine ilişkin bildirim yapılmasına rağmen, iki haftalık ihbar süresinde günlük asgari 2 saatlik iş arama izni kullandırılmadıysa, bu süreye ilişkin ücretin ödenmesi gerekmektedir. Ancak bildirim süresine ilişkin ücret peşin ödenmek suretiyle iş sözleşmesi feshedilmişse, yeni iş arama iznine ilişkin ücretin ödenmesine ilişkin şartlar oluşmayacaktır. <b>(Avukat M. Anıl Arslanoğlu)</b><br /> <br /> </p> <hr /> <p><b style="font: bold 13px Tahoma; color: #ff6600">Yurtdışındaki dil eğitimleri </b><br /> <br /> <b>Soru: </b>İstanbul Üniversitesi İşletme mezunuyum. Yurtdışında dil eğitimi ve sertifika eğitim programlarına katıldım. Türkiye’de ne gibi işler yapabilirim ve yurtdışında kısmen eğitim alan bir kişi olarak, önereceğiniz bir sektör, kurum, alan var mı? Nerelerde çalışabilirim? <b>(Halst Coşkun)</b><br /> <br /> <b>Cevap: </b>Merhaba, öncelikle kendi ilgi alanlarınız doğrultusunda bir sektör seçimine gitmelisiniz. Burada en önemli konulardan biri şüphesiz kendinizi tanıma ve bu doğrultuda da yapmaktan mutluluk duyacağınız bir meslek seçimi olmalıdır. İşletme eğitimi almış olmanız size çalışma yaşamına geniş bir perspektiften bakma imkanı sağlıyor. Mali konulara ilgi duyuyorsanız mali işler, muhasebe, finans dallarını seçebilirsiniz.(Denetim firmalarını da göz ardı etmeyin) Dışa dönük sosyal bir kişiliğe sahipseniz satış, pazarlama dallarını seçebilirsiniz.Yine bu tür bir kişiliğe sahipseniz İK ve Personel yönetimi alanlarını da düşünebilirsiniz.Lisan yetkinliğiniz size ayrıca bir avantaj sağlayacaktır. Başarılar dilerim. <b>(Hüseyin İrfan Fırat)</b><br /> <br /> </p> <hr /> <p><b style="font: bold 13px Tahoma; color: #ff6600">Performans değerlendirmesi </b><br /> <br /> <b>Soru: </b>İyi günler, bir firmada İK departmanında görev alıyorum. Performans değerlendirme ile ilgili şablon hazırlamakta zorlanıyorum. Konu ile ilgili elinizde örnek bir doküman varsa ve benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. İlginize teşekkür ederim. <b>(Ömer Mutlu)</b> <br /> <br /> <b>Cevap: </b>Merhaba, bu tür talepleri ne yazık ki karşılayamayız performans değerleme formu vs. gibi formlar isteyenlere bunu bildirmek gerek burada sadece gelen sorulara yanıt verebiliyoruz. İyi çalışmalar <b>(Hüseyin İrfan Fırat)</b><br /> <br /> </p> <hr /> <p><b style="font: bold 13px Tahoma; color: #ff6600">İşteyken iş bulmak daha mı kolay? </b><br /> <br /> <b>Soru: </b>Sizce işteyken iş bulmak daha mı kolay? Yoksa işsizken görüşmelere daha rahat ve hazırlıklı gidebileceğiniz ve iş arama sürecine de tam konsantre olabileceğiniz için, strese girmemek adına memnun olmadığınız bir işte devam etmemek daha mı doğru? Çalışan aday daha mı değerli? <b>(Cem Emrullah)</b> <br /> <br /> <b>Cevap: </b>Çalışan bir adayın iş arama süreci işsiz bir adaya oranla, özellikle de aldığı iş görüşmesi davetlerine süratle geri dönüş yapabilmesi bakımından elbette ki daha zorludur. Mevcut işinizden ayrılma kararı konusu ise tamamen size kalmış bir konudur. Bu konudaki kararınızı verirken yeni iş bulma sürecinizi (iş gücü piyasalarının genel durumu bakımından) iyi planlamanız gerekir. Diğer taraftan çalışmakta olan bir adayın daha değerli gibi algılanması fikrine ben katılmıyorum. İK yetkilileri bir adayı çalışıp çalışmadığına göre değil, işe olan uygunluğuna ve yeteneklerine göre değerlendirir. <b>(Hüseyin İrfan Fırat)</b><br /> <br /> </p> <hr /> <p><b style="font: bold 13px Tahoma; color: #ff6600">İş kazaları</b><br /> <br /> <b>Soru: </b>Merhaba, çalışma saatleri içersinde görevli ya da izinli olarak çalışma yerinde olmayan personel için işyeri dışında görevli/izinli formlarının imzalatılması gerekiyor. Bu formlar imzalatılmadığı takdirde dışarıda bir kaza geçirdiğinde iş kazası olarak sayılıyor mu? İş kazası olarak sayılmasının dayanağı nedir? Bunun kanun ya da yönetmeliklerle mecbur kalıcılığı var mıdır? İşverenler için önemli bir konu olduğu için yardımcı olmanızı rica ederim. Teşekkürler<b>(Tuğba Güder)</b> <br /> <br /> <b>Cevap: </b>İş Hukuku kapsamında, bir olayın iş kazası sayılabilmesi için 506 sayılı Yasa'nın 11/A. maddesinde gösterildiği üzere; aşağıdaki hal ve durumlardan birinde meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedence ve ruhça arızaya uğratan olay olması gerekir. <br /> <br /> Bu olayın, yani iş kazasının; <br /> <br /> a- Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada, <br /> <br /> b- İşveren tarafından yürütülmekte olan iş dolayısıyla, <br /> <br /> c- Sigortalının, işveren tarafından görev ile başka bir yere gönderilmesi yüzünden asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda, <br /> <br /> d- Emzikli kadın sigortalının çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda, <br /> <br /> e- Sigortalıların işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere toplu olarak götürülüp getirilmeleri sırasında, oluşması şarttır. <br /> <br /> Bu belirtilenlerden ikincisi yani; işveren tarafından yürütülmekte olan iş dolayısıyla meydana gelen iş kazası, sigortalıyı bedenen veya ruhen arızaya uğratan olayın işyerinde değil ve fakat işverenin emir ve talimatları doğrultusunda sigortalının (işçinin) görevli olarak veya işin gereği olarak işyeri dışına çıkması halinde uğradığı kaza iş kazası sayılmaktadır. <br /> <br /> İşyeri dışında olan bir olayın iş kazası sayılabilmesi için, kazaya uğrayan işçinin bir talimatla veya görevle işyeri dışına çıkmış olduğunun saptanması gerekir. Ara dinlenmesi esnasında kendi isteği ile yada izin almak suretiyle özel bir işi için işyeri dışına çıkan bir işçinin kazaya uğraması halinde bu olay ilke olarak iş kazası sayılmayacaktır. Bu bağlamda, mesai saatleri içerisinde işyeri dışına çıkanların hangi nedenle dışarı çıktıklarının belgelenmesi yararlı olacaktır. Görevli yada izinli olarak çıkanların bir form düzeneği ile kayıt altına alınması, kaza olması halinde bu kazanın iş kazası mı yoksa değil mi şeklindeki soruların cevabını karşılayacaktır. Formda açıkça işçinin görevli olduğu belirtiliyorsa bu kaza iş kazasıdır. Form, işçinin izin aldığını gösteriyorsa iş kazası sayılamayacaktır. Her hangi bir form doldurulmadan işyerinden çıkış yapan bir işçinin geçirdiği kaza ise yukarıda belirttiğimiz esasın araştırılması sonucunda karara bağlanacaktır. Yani, bu çıkışın iş için mi yoksa özel bir iş için mi olduğu araştırılmak suretiyle sonuca varılacaktır. <br /> <br /> Bu amaca yönelik hazırlanan formların tutulması ve şekli konusunda iş mevzuatında her hangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bilgilerinize sunarım. <b>(Avukat Zeki Pekgenç)</b><br /> <br /> </p> <hr /> <p><b style="font: bold 13px Tahoma; color: #ff6600">Yarı zamanlı çalışma</b> <br /> <br /> <b>Soru: </b>6 yıl tam zamanlı çalıştığım bir firmadan şubat ayında ayrıldım. Sağlık nedenlerimden ötürü haftanın beş günü çalışmam doktorlarım tarafından yasaklandı. Eski çalıştığım firma bir fiil üzerinde çalıştığım bir projenin başına geçmemi istedi, ancak çalışamayacağımı sadece danışmanlık yapabileceğimi ilettim. Konuyla ilgili olarak sözleşme örneklerine ihtiyacım bulunuyor. Özellikle 6 aylık mı, yoksa 1 yıllık bir sözleşme yapmam uygun olur, öğrenmek istiyorum.Yardımlarınız için teşekkürler.<b> (Funda Dahar)</b> <br /> <br /> <b>Cevap: </b>Merhaba, sağlık sebepleri nedeniyle sürekli çalışamayacak durumda iseniz, haftanın belirli günlerinde ve/veya saatlerinde çalışmanız yönünde yarı zamanlı sözleşme yapılabilir. Bu durum sizin açınızdan çalışma koşullarınızda esneklik oluşturabilir. Hem danışmanlık faaliyetinde bulunabilir, hem de işi fiilen takip edebilirsiniz. Ancak iş sözleşmesine ilişkin unsurlar oluşmadan sadece danışmanlık faaliyetinde bulunacaksanız ayrı bir danışmanlık sözleşmesi yapılmasında fayda olacaktır. Bu sözleşmenin süresi de mevcut projeye göre taraflarca belirlenebilir. Dolayısıyla öncelikle iş sözleşmesi kapsamında yarı zamanlı çalışma ya da danışmanlık sözleşmesi kapsamında çalışma konusunda karar verilmesi gerekiyor. Bu sizin İş Kanunu kapsamında hak sahibi olup olmayacağınızı da belirleyecektir. <b>(Avukat M. Anıl Arslanoğlu)</b><br /> <br /> </p> <hr /> <p><b style="font: bold 13px Tahoma; color: #ff6600">Kıdem tazminatı hakkında</b> <br /> <br /> <b>Soru: </b>Merhaba, 2 yıl önce, yaklaşık 3,5 yıl çalıştığım işyerinden kendi isteğimle istifa ettim. Uzun süredir huzursuzluk ve maaş ödeme problemleri yüzünden ayrıldığım yerden herhangi bir tazminat almadım. <br /> <br /> Ancak şimdi düşünüyorum da hak ettiğim kıdem tazminatımı alarak ayrılmalıydım. O dönemde alamadığım bu tazminat hakkım hala saklı mı? Mahkeme yoluyla ya da başka bir yol ile 3,5 yıl çalıştığım o şirketten tazminat talep edebilir miyim? Teşekkürler, iyi çalışmalar <b>(Meltem Bilim)</b><br /> <br /> <b>Cevap: </b>Merhaba, kıdem tazminatına hangi koşullarda hak kazanılacağı ilgili mevzuat hükümlerinde açıklanmıştır. Buna göre işçinin istifa etmesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanılamamaktadır. Ancak istifa yazınızda işyerinden ve işverenden kaynaklanan huzursuzluk ve/veya örneğin düzenli ücret alamama durumunu belirttiyseniz diğer şartların da mevcut olması halinde haklı sebeple iş sözleşmenizi feshettiğinizi iddia ederek kıdem tazminatı istemli dava açılması düşünülebilir. Ancak konunun ilgili belge ve bilgilerle birlikte detaylı olarak bir hukukçu tarafından incelenmesi ve buna göre karar verilmesi yerinde olacaktır. <b>(Avukat M. Anıl Arslanoğlu)</b><br /> <br /> </p>
Güzel bir etkinlik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. ...
Merhaba, kongre henüz gerçekleşmedi. ikkongre.com sitesinden etkinliğe ...
Çok iyi. Kongreyi izleme şansım olmadı. Ama bir özetini veya kameraya ...
Bayıldım, çok başarılı bir blog olmuş yakından takip edeceğim. :) ...
Uygulanması pek olası gibi durmasa da bence Ülkemizde de uygulanması o ...
Yenibiris.com || Copyright © Tüm Hakları Saklıdır 2000-2019